Hasznos ötletek esküvői készülődéshez

Esküvői fotósként az egyik legnagyobb kihívás, hogy a nagy napról ne csak összevissza képek készüljenek, hanem valódi történetet sikerüljön elmesélni rajtuk keresztül. Ez a történet nem a szertartáson, vagy a kreatív fotózáson kezdődik, hanem akkor, amikor reggel elkezdtek készülődni rá. Íme néhány jótanács, amit érdemes megfogadni, hogy készülődés közben is szép fotók születhessenek rólatok.

Rend és tisztaság

Ha szállodában készülődtök és már korábban elfoglaltátok a szobát, nyugodtan kérjetek egy gyors takarítást a személyzettől a fotózás megkezdése előtt. Egyáltalán nem ciki, és szívesen megteszik nektek. Otthoni környezetben természetesen nem kell nagytakarítást csapni, de abban a helyiségben, ahol ti vagytok, legyen rendezett a környezet. Ez segít elkerülni annak lehetőségét, hogy bármilyen oda nem illő tárgy legyen a háttérben, ami a kész fotón zavaróan hatna, vagy időt venne el a fotóstól, aki fényképezés helyett ezeket rendezgeti.

A kiegészítők legyenek mind egyhelyen

A menyasszony és a vőlegény öltözetének minden egyes darabja (ruha, gyűrűk, csokor, cipő, ékszerek, óra, mandzsetta stb.) jó, ha időben össze van készítve. Ezzel megintcsak rengeteg időt spóroltok. Ha az esküvői kiegészítők együtt vannak, a fotósotok könnyedén megörökítheti a fontos részleteket anélkül, hogy úgy kelljen összevadászgatni őket

Használjatok dekoratív vállfát

Bár a legtöbb szállodában akad valamilyen szebb, fából készült akasztó, ne feledkezzetek meg ti is beszerezni egyet-egyet a ruhákhoz, hogy ne műanyag vállfán lógjanak. Utóbbi ugyanis sokkal kevésbé mutatós megoldás, ha esküvői képekről van szó. De ha fontosak számotokra a részletek, akkor akár teljesen egyedi, névre szóló megoldásban is gondolkozhattok.

Fontos a pontos időbeosztás

Menyasszonyok esetében a haj és a smink elkészítése szokta okozni a legnagyobb csúszást, ami mindig a fotózásra fordítható időből vesz el. Beszéljétek át a fodrásszal és a sminkessel, mennyi idő, amíg ők elkészülnek, és ehhez tartsák is magukat.

Legyenek a közelben a legfontosabb emberek

Az esküvő előtti készülődés nagyszerű lehetőség arra, hogy meghitt, vicces képek készüljenek például a barátokkal, testvérekkel, szülőkkel. Egy pohár pezsgő a koszorúslányokkal, vagy egy kis szíverősítő a legjobb haverokkal mindig oldja a reggeli feszültséget ( az esküvői fotós legnagyobb örömére 🙂 ).